För några veckor sedan märkte vår familj att vatten kommer ut ur skåp runt köket och badrummet sjunker. Med en liten inspektion upptäckte vi att samma problem i varje fall var felaktigt. U-fällningsröret läckte på grund av att den slitits bort från många års användning. Röret som namnet antyder är U-format.

STAMBYTE i STOCKHOLM

Viktigheten av U-fällan förutom att hålla golvet torrt och bli av med vatten är att eftersom det finns lite vatten i rörets botten hela tiden, så hjälper det att förhindra att avloppsgaser kommer in i ditt hem och skada dig eller dina nära och kära .

Efter att ha diagnostiserat problemet är nästa steg att gå till maskinvaruhandeln och få en ersättare. Annat än en ficklampa (ingen matchning eller öppen eldkälla!) Behöver du en pinnnyckel (endast om du inte kan använda dina fingrar för att ta bort muttrarna som håller röret) och ersättningsrör (antingen metall eller PVC). Du bör kolla röret för att se om du kan ta bort det utan en skiftnyckel, vilket ger dig lite pengar om du inte behöver en, förutsatt att det inte finns någon i verktygssatsen redan. Ett ord om rörnycklar: Du vet det nummer som de ger som 18 “? Det hänvisar till handtagets längd OCH den fullständiga öppnade bredden på skiftnyckeln. Förvirra, va? Var bara säker på att du betalar för vad du behöver.

Efter att ha fått det du behöver från affären, skruva loss kragen eller muttrarna runt röret, rör det försiktigt för att se om det rör sig, dra sedan ur positionen och sätt in det nya röret och lämplig hårdvara. Se till att det är säkert. Slå på vattnet. Kontrollera läckor. Om du har problem med läckage från samma källa, kontrollera alla röranslutningar för U-röret och P-röret. P-röret är det som leder från U-fällningsröret till väggrörsanslutningen, som, som namnet antyder, är röret som leder in i väggen och därifrån avloppet.