I bilen att köpa världen det verkar mycket kan gå fel, och det gör. Det är om du tar vissa steg som, om de följs, kommer att resultera i en stor upplevelse. De flesta människor börjar processen med att köpa en bil med en känsla av rädsla om inte direkta fruktan. Det är svårt att må bra om något som du gör bara en gång vart 3-5 år. Känslan av rädsla är mycket verklig och lämplig när du tar hänsyn till dina val. Du måste antingen gå till en återförsäljare, som är i branschen att ta dina pengar (i mycket glättad sätt) eller att köpa från en privat fest, vilket kan leda till några obehagliga upplevelser minst sagt.

Obs: Få information Fyrhjuling Barn om i vår huvudsida

Ska jag köpa ny eller begagnad?

När du väljer mellan en ny eller begagnad bil som det lönar sig att överväga allt som är inblandad. Mest citerade anledningen att köpa en ny bil är att det finns mycket liten risk. Sant, den nya bilen kommer att ha en full fabriksgaranti som du har för ett antal år och det finns något att säga om sinnesfrid som kommer med en garanti. Dock kommer att den sinnesfrid som du får i en ny bil kosta dig en massa pengar i form av tung avskrivningar under de första åren av äganderätten. I själva verket så snart du kör iväg partiet din ”nya” bil blir en begagnad bil och det förlorar 10% från summan du betalt för det. Och det är bara när du kör iväg partiet!

Varje år därefter fortsätter att förlora, särskilt under de första 3 åren. Förutsatt att du sätter på 15.000 miles per år, kommer din bil har avskrivits nästan 20% efter det första hela året av ägande, eller 1/5 av dess värde. Förutsätta att du köpt en bil för $23.000 och sedan efter skatter och registrering du betalat $25.000, din nu ”används” bil kommer att vara värt en blott $20.000. Du har just förlorat $5000 i ett år av ägande! Naturligtvis skriva inte alla bilar i samma takt. Exemplet ovan är för en relativt låg budget köp. Dyrare inköp, desto större förlust. (Se bilden nedan)

Det finns naturligtvis andra faktorer såsom bättre finansiering på nya bilar kontra används, men registrering kommer att vara mer för en ny bil samt något högre försäkringspremier, så de besparingar som vunnit på bättre finansiering för en ny bil är i princip neutraliseras.

Att köpa en begagnad bil med förtroende

Kort sagt, är köp används mest alltid bättre värdeerbjudande. Bilar byggs så väl dessa dagar som en 2-3 år gammal bil fortfarande inne, körning och beter sig som om det är nytt. Men vad den garantin som är inställd på upphör att gälla? Är inte det problemet du frågar? Problemet är väl enkelt lösa med att köpa en ”certifierad begagnad” från en återförsäljare. En certifierad bil har ofta en hög kvalitet fabriksgaranti fäst med det. Oavsett om du köper från en privat fest eller en återförsäljare du vill använda video och text tutorials som jag kallar de ”10 enkla steg”. Detta är där jag kombinerar min 37 år av bil köpupplevelsen lätt att följa steg så kan du köpa som ett proffs!