Har du någonsin undrat hur mycket strikt hantering krävs för att hålla kontoret rent och städat? Nåväl, du skulle inte troligen, om du inte äger kontorslokalerna själv. Men om du är kontorsägare och du har anställda som arbetar under dig är det ditt ansvar att se till att kontorslokalerna alltid är rena och hygieniska. Dessutom skulle du behöva förlita dig på en professionell grupp kontorsrengörare, som skulle komma in regelbundet och ta hand om din kontorsrengöring. Det är kontorsstädning göteborg emellertid också viktigt att kontrollera från tid till annan om allt arbete är korrekt gjort.

Här är några saker du ska leta efter i bra kontorsrengörare:

Personalen utgör den byrå som kommer in i städningen på de bestämda dagarna, bör upprätthålla en strikt regim och hålla sig till de tilldelade tiderna på dagen. De ska inte ses rengöringskorridorer och trapphus när dina kunder och delegater tar vägen till konferensrummet för ett viktigt möte. Helst bör de komma in för rengöringen innan morgonarbetet börjar.

Du bör också leta efter städare som skulle kunna hantera något av det extra och svårare arbetet som krävs. Några tyngre arbeten som fönsterrengöring, mattrengöring, skaffning av skafferi, trädgårdsgröt mm görs inte ofta av de vanliga rengöringsmedlen. Valet för dem som också kommer att kunna hantera dessa uppgifter skulle befria dig från skyldigheten att leta efter en annan uppsättning städare när tiden kommer. Det kan kosta dig lite mer, men det skulle vara värt det på lång sikt.

Att vara chef för ditt eget kontor, bör du också vara ansvarig gentemot kontorsrengörare, för på sätt sätt är de dina anställda också. Så gör vissa medgivanden för semestern eller om någon av städarna blir sjuk under sin tjänstgöringstid. Också, gör det till en punkt att samla sina ids och behåll en kopia av deras adress och id bevis med dig. Detta skulle vara till nytta om någon av familjemedlemmarna måste kontaktas. Du borde också känna till platsen för kontoret för kontorsrengöringsbyrån där personalen utses.

Du måste komma ihåg att kontoret bara kan fungera smidigt när anställda arbetar i en frisk och ren miljö. Du kanske tror att kontoret handlar om arbetet där, men i verkligheten är kontorsrengöring kanske den mest subtila och viktigaste aspekten av kontorsledning.