Låt oss tala om SPF för en sekund, och jag menar inte SPF numret eller den tjocka solskyddsmedel som du använder på stranden. Vi behöver diskutera typ av solskydd som finns i dagliga hudkräm, tonad hudkräm och trendiga BB krämer. Inte för att vara alarmerande, men summan av kardemumman är att du behöver kasta ut din tonade fuktkräm eller SPF dag lotion om det inte Ansiktsbehandling Stockholm  innehåller zinkoxid. Jag lärde mig något denna helgen om Ansiktsbehandling Stockholm  solskyddsmedel som skakade min värld, så vänligen läs mina val för den bästa moisturizer med zinkoxid, eller annat du kan omedvetet ge dig själv bruna solfläckar och UV-skador.

Även om jag är en ljushyad skönhetsbloggare, upptagen med hudvård och har ägnat mig åt solskydd från en ung ålder, visar det sig jag har använt fel typ av dagligt solskydd. Det finns två typer av solskydd: fysisk blockerare och kemiska blockerare. Kemisk-blockerare har namn som Avobenzone, Homosalate, Octisalate, oxibenson och varumärken som “Helioplex” (för Neutrogena produkter), Ansiktsbehandling Stockholm “Hexiplex” eller “Mexoryl” (för Loreal produkter), Aveeno’s “Active Photobarrier Complex” Ansiktsbehandling Stockholm eller “Cell-OX Shield” (för La Roche-Posay). De allra flesta apotek solskyddsmedel, face lotion med SPF eller tonad hudkräm/BB krämer alla använder dessa kemiska blockerare. Allvarligt, gå titta på baksidan av din SPF face lotion eller tonade fuktkräm just nu.

Kemisk-blockerare fungerar genom att Ansiktsbehandling Stockholm absorbera strålar och hindrar dem från att penetrera huden. Låter bra, men nya studier visar att kemikalier som oxibenson (som är i 60% av solskyddsmedel) kan störa normal hormon funktion eller vara cancerframkallande. Det finns inte ännu tillräckligt med bevis för att förklara dessa kemikalier som är osäkra, och min poäng här är inte att gå på vissa ekologiska, hippy-dippy soapbox om farorna med kemikalier. Om man bortser från den potentiella toxiciteten, här är det andra stora problemet: kemiska Ansiktsbehandling Stockholm blockerare bryts ned i solljus och bli ineffektiva efter ett par timmar i solen. Det är bra om du är på stranden och ständigt omtillämpa ditt solskydd, men vad sägs om Ultra sheer SPF face lotion och tonad hudkräm som specifikt marknadsförs och utformad för att gå under din andra makeup? Verkligheten: två timmar efter du ansöka att sucker, ditt solskydd är borta och eftersom du sätta alla din concealer, puder, blush, etc. över det, Ansiktsbehandling Stockholm jag garanterar att du inte omtillämpa din tonade fuktkräm ovanpå. Eller åtminstone jag inte, eftersom det skulle naturligtvis se kakig.

Så varje dag när jag applicerar plikttroget Min Neutrogena Ultra Sheer Liquid solskydd (SPF 70), min nya Loreal silkeslen skir BB Face Lotion (SPF 50 +) eller min Laura Mercier Tinted Moisturizer (SPF 20), som innehåller kemiska blockerare, min stackars hud är helt oskyddade efter ett par timmar. Men det behöver inte vara fallet om du använder en fysisk blockerare! Din dagkräm eller tonade fuktkräm bör ha en fysisk blockerare, och mer specifikt den måste innehålla zinkoxid. Ansiktsbehandling Stockholm  En fysisk blockerare (t.ex. titandioxid eller zinkoxid) sitter ovanpå huden och skyddar från skadliga strålar av reflekterande eller spridning ljuset från huden, ungefär som en spegel eller aluminium folie. Zinkoxid är bättre än titandioxid på grund av zinkoxids förmåga att blockera både djupt penetrerande UVA-strålar och kortare-wave UVB-strålar (de kallar det “breda spektrum”-skyddet). Zinkoxid är i själva verket bara solen Ansiktsbehandling Stockholm  filtrering agent (fysisk eller kemisk) som kan ge ett sådant brett spektrum-skydd.

Äldre zink och Titan baserat solskyddsmedel föll onåd (minns Zinka?) eftersom de hade en stor partikelstorlek som producerade en ogenomskinlig vit look. Nu använda moderna fysisk blockerare solskyddsmedel microfine nanopartiklar som är transparent. Det finns vissa framväxande oro som minskar storleken på zinkoxid och titandioxid för nanopartiklar tillåter dem att tränga igenom huden på ett skadligt sätt, men så långt litteraturen runt om i världen visar mikroniserad zinkoxid för att vara säker. Men det säkraste tillvägagångssättet, särskilt för dina barn, skulle vara att använda en icke-nanopartiklar zinkoxid solskydd [det slag som kommer att ge dem det vita Ansiktsbehandling Stockholm  ansiktet]. Övergripande kanten? Zinkoxid.

Tyvärr min missuppfattning om olika typer av solskydd har skadat min hud, och det märks. Även om min mamma tillämpas religiöst solskydd till ansiktet som barn, och jag har aldrig fått en solbränna på mitt ansikte, visar detta Visia imaging enhet (som jag gjorde på Persona Med Spa), att jag rank i botten 30% av kvinnor med liknande hudton och ålder när det gäller min UV-skador. Kolla in sunspotsna lurar under ytan av min hud (av vilka några har börjat kika ut nu när jag är 34):

Jag är irriterad och känner sig vilseledda – Ansiktsbehandling Stockholm i själva verket, vid ett tillfälle förra året jag bloggat om hur min Neutrogena Ultra Sheer flytande dagkräm var en apotek dupera för dyrare SkinCeuticals fysiska Fusion UV Defense SPF 50. Jag är ledsen för desinformation! Nu förstår jag att SkinCeuticals innehåller fysisk blockerare, och så fortsätter det att arbeta under i dag und