Google har lanserat en ny mobil vänliga sida testverktyg som kan nås från rapporten mobil användbarhet i Search Console eller genom att besöka denna länken här.

Jag måste varna alla som försöker besöka Sökmotoroptimering denna länk via sin mobila enhet som testverktyget inte kan fungera för dem. Jag försökte detta test med både min telefon och tablett jag höll får den ordstav inga robotar som tillåts. Detta är något Google kommer att behöva arbeta på, eftersom vad är en mobil Sökmotoroptimering användbarhet test om det inte är användbara på mobil?

FullSizeRender 2

När jag var äntligen kunna testa det med min stationära dator, återges så småningom meddelandet ”inga robotar tillåtet” en bock under det som jag kunde klicka på och fortsätta med testet.

Hämta dina konkurrenter SEO & PPC kampanjer

Få omedelbar tillgång till konkurrenskraftiga insikt som hjälper dig att öka din trafik och öka vinsten. SpyFu är gratis att prova. Ingen CC som krävs.

Verktyget strömlinjeformad mobil användbarhet fokuserar på tre angripbara steg att ta när du reda på om din webbplats är mobilvänlig eller inte. Du kan öppna rapporten hela webbplatsen mobil användbarhet i Search Console att lära sig mer om vad arbetar för eller emot din webbplats. Du kan läsa Sökmotoroptimering  mer om mobil-vänliga sidor i allmänhet via dess hjälp center artiklar. Eller du kan skicka kommentarer eller frågor i Googles diskussionsgrupper.

”Det uppdaterade verktyget ger oss utrymme att fortsätta att förbättra dess funktionalitet, och över tid, vi förväntar oss att ersätta den tidigare mobil vänliga Test. Dessutom, naturligtvis detta verktyg fungerar också bra på din smartphone, om du måste dubbelkolla något där”!

Verktyget är live från och med idag, Sökmotoroptimering  så kolla att se till att din webbplats fortfarande uppfyller Googles standarder för mobil användbarhet