Underhålla sten golv – de vanligaste misstag

1. Brist på dammmattor

Nummer 1 fiende av alla våningar, inte bara sten, är grit. Varje golvmaterial kommer att bära, det handlar bara om tid. Om jag skulle ta två diamanter (det hårdast kända naturmaterialet) och gnugga dem mot varandra, gissa vad de ska bära. Varje dag grit, bärs in på skor kan innehålla alla slags mineraler som kvarts. Att gå på detta på golvet blir snabbt tråkigt och repa på ytan. Svaret är att eliminera grit, vilket som helst du kan och ett av de bästa sätten är att sätta en dammsamlingsmatta utanför dörren. Om du lägger till en annan precis inuti ger du ditt golv en mycket bättre chans att undvika skadligt grit.

golvläggning företag i stockholm

2. Gå på din stengolv med utedörskor

Detta är relaterat till den första punkten självklart. Om du har ett fint polerat trägolv eller en dyr matta, satsar jag på att du tar av dig dina skor? Vi har alla en tendens att instinktivt veta hur man ska vara försiktig på andra golvmaterial och behandla dem med respekten de förtjänar. Tja sten är inte annorlunda, det behöver kärlek och respekt också. Så ta av dina skor och lägg på dina tofflor, så att du inte kan bära skadligt grit på golvet.

3. Over-Mopping

Vissa folk verkar bara vilja tvätta sina golv till döden. Ju mer du rengör med starka tvättmedel och inte sköljer effektivt, (se punkt # 6), desto större risk att lämna rester som gör att golvet ser tråkigt och livlöst ut. Oftast är allt som behövs regelbundet kemtvätt eller svepning, med en mjuk borste eller mikrofiber golvdamm och / eller dammsugning. Detta kommer också att bidra till att hålla slipen borta från golvet.

4. Att inte delta i spill och olyckor direkt

På något sätt tenderar vi att behandla hårda stengolv på olika sätt för att säga mattan eller trä. Om vi till exempel har en väldigt dyr matta och vi sparar något på det, till exempel ett glas vin, skulle vi sitta och se det bli en fläck? Jag tror inte det. Även om den mattan har någon form av fläckskydd på den, vet vi att det bara kommer att köpa oss lite tid att reagera, så vi rusar ut till köket för handdukarna.