Avlägsnande av tillverkarens logotyp

Några auto glasinstallationsföretag tar bort vindrutetillverkarens logotyp för att lura konsumenterna att tänka på att det faktiskt är OEM. Kom ihåg att aldrig köpa glas utan en tillverkarproduktetikett. Märkningen är vanligen ca 1 cm stor och ligger i vindrutans bottenområden strax ovanför det målade svarta keramiska bandet. Tillverkarens logotyp innehåller information om var glaset tillverkades och har information till transportdepartementet. Ta bort logotypen är olaglig.

FÖNSTERPUTS i STOCKHOLM

Vad är de viktigaste skillnaderna mellan OEM och OEE.

1. Klarhet på sidan – Allt glas som är böjt under tillverkningen har viss snedvridning när den ses från en sidovinkel. Detta kan beskrivas som vågor eller vågor. Eftermarknadsglaset pressas, formas och avfyras under tillverkning på ett annorlunda sätt än den ursprungliga processen som fastställts av fordonstillverkaren. Som ett resultat av skillnaden i tillverkning eftermarknadsprocessen skapar vanligtvis större snedvridning i glas när den ses från en sidovinkel. Ibland är det mycket mer!

2. Säkerhet – Båda glasstyperna uppfyller alla federala säkerhetsstandarder och går även igenom test på sådana ställen som AMECA, Automotive Manufacturer’s Equipment Compliance Agency Inc. Eftersom båda typerna uppfyller vissa säkerhetsriktlinjer, dämpar många bilglasinstallationsföretag argumentet att eftermarknaden Motsvarar fordonstillverkarens ursprungliga ersättningsutrustning baserad på denna likhet.

3. Glastjocklek – Den federala regeringen har faktiskt mandat på tjockleken på en vindruta. De flesta vindrutor är mellan 2-3 mm (millimeter) tjocka. OEE-glas kan ha en tjocklek på 0,1 mm eller mer. Detta kan leda till att eftermarknaden är billigare. Även om detta fortfarande är lika säkert och likvärdigt med OEM, tycker jag att det är annorlunda trots allt och kan ha större risk för sprickbildning från skräppåverkan.

4. Svart keramikfärgdesign – Båda glasstyperna har vanligtvis samma exakta färgdesign runt glasets kanter, även om det finns några unika OEM-vindrutor där ute. Den här svarta designen döljer bara områden från synvinkel (ex: under instrumentbrädan, bakom sidstolparna) och det skyddar uretanglasskyddet från UV som utsänds av solen. UV kommer att försämra limet vilket kommer att leda till att glaset faller ut eller kommer loss. En av de få skillnaderna som finns i färgband kan vara fordonstillverkaren eller fordonsmodelllogotyperna inbäddade i konstruktionen. Ett exempel är en Ford Mustang vindruta. OEM-vindrutan innehåller en bild av Mustang-logotypen ovanför backspegeln br